Newsfeed

Nu beschikbaar: OBAM maandrapport december 2017

18/01/2018 -

BNP Paribas OBAM N.V. steeg in december met 1,82% en versloeg daarmee de benchmark (MSCI AC World NR) met 0,92% (alle cijfers vóór kosten en in euro), volgens het meest recente maandrapport met daarin ook de marktontwikkelingen, de vooruitzichten en de positionering.

Sentiment op aandelenmarkten blijft positief en het lijkt erop dat het positief momentum voorlopig blijft aanhouden. Positieve drijvers die dit in stand houden zijn; geldstromen van vastrentende waarden naar aandelen, nieuwe belastingplannen in de VS die voor een positieve impuls voor economische groei en winstgroei zullen gaan zorgen en synchrone wereldwijde economische groei.

Vooralsnog blijven de inflatieverwachtingen in Europa en de VS gematigd, waardoor dit geen negatieve factor voor aandelenmarkten is aangezien de rente daardoor niet te ver zal doorschieten. Toch kunnen markten wanneer Draghi aankondigt dat hij van plan is zijn stimuleringsmaatregelen sterker te gaan verlagen tijdelijk onder druk komen.

Voor opkomende markten blijft de ontwikkeling van de dollar, rente en grondstofprijzen belangrijk. China heeft zich de laatste tijd van deze trend weten te ontkoppelen. De angst voor een snelle vertraging van de groei in China is afgenomen aangezien tot nu in China de transitie van een productie naar een meer service/diensten gedreven economie redelijk soepel verloopt.

Lees het volledige maandrapport of ga naar www.obam.nu

 

Over hetzelfde onderwerp:

25/01/2018

BNP Paribas Asset Management genomineerd voor de vwd Cash Fund Awards 2018

Op 8 maart 2018 worden de vwd Cash Fund Awards uitgereikt. Dit evenement is een samenwerking tussen vwd group, Cash en The Asset en vindt plaats in Hotel Arena te Amsterdam.

15/09/2017

Nu beschikbaar: OBAM maandrapport augustus 2017

OBAM bleef in augustus achter bij de MSCI AC World NR, maar behoudt over de eerste zeven maanden haar voorsprong op de benchmark, volgens het meest recente maandrapport met daarin ook de marktontwikkelingen, de vooruitzichten en de positionering.

11/08/2017

Nu beschikbaar: OBAM maandrapport juli 2017

OBAM bleef in juli de benchmark MSCI AC World NR voor, volgens het meest recente maandrapport met daarin ook de marktontwikkelingen, de vooruitzichten en de positionering.

14/07/2017

Nu beschikbaar: OBAM maandrapport juni 2017

OBAM bleef in juni de benchmark MSCI AC World NR voor, volgens het meest recente maandrapport met daarin ook de marktontwikkelingen, de vooruitzichten en de positionering.

19/05/2017

Nu beschikbaar: OBAM maandrapport mei 2017

OBAM bleef in mei de benchmark MSCI AC World NR voor, volgens het meest recente maandrapport met daarin ook de marktontwikkelingen, de vooruitzichten en de positionering.

BNP Paribas Asset Management genomineerd voor de vwd Cash Fund Awards 2018

Op 8 maart 2018 worden de vwd Cash Fund Awards uitgereikt. Dit evenement is een samenwerking tussen vwd group, Cash en The Asset en vindt plaats in Hotel Arena te Amsterdam.