Newsfeed

Nu beschikbaar: OBAM maandrapport februari 2018

21/03/2018 -

BNP Paribas OBAM N.V. daalde in februari met 1,70% maar bleef de benchmark (MSCI AC World NR) met 0,45% voor (alle cijfers vóór kosten en in euro), volgens het meest recente maandrapport met daarin ook de marktontwikkelingen, de vooruitzichten en de positionering.

In februari volgden beleggers de inflatiecijfers van de Verenigde Staten op de voet. Uit de publicatie van het banenrapport op 2 februari bleek dat de gemiddelde uurlonen jaar op jaar met 2,9% waren gestegen, een tempo dat we sinds mei 2009 niet meer hadden gezien en een aanzienlijke stijging vergeleken met december.

In de eurozone werd de bbp-groei van 0,6% in het 4e kwartaal bevestigd, terwijl de economische indicatoren licht terugvielen.

De economische indicatoren voor de opkomende markten blijven per saldo gunstig, maar beleggers kunnen meer aandacht krijgen voor politieke factoren nu er veel verkiezingen voor de deur staan (Rusland, eventueel Turkije, Maleisië, Columbia, Brazilië in de herfst).

Begin februari ging er een sterke schokgolf doorheen de aandelenmarkten. Ze gingen meerdere beursdagen op rij aanzienlijk onderuit om vanaf 9 februari opnieuw schoksgewijs te stijgen.

Het herstel van aandelen wereldwijd na hun dieptepunt van 8 februari was vooral te danken aan de per saldo nog altijd robuuste economische indicatoren en de publicatie van erg goede winstcijfers door de bedrijven.

Lees het volledige maandrapport of ga naar www.obam.nu

 

 

Over hetzelfde onderwerp:

25/01/2018

BNP Paribas Asset Management genomineerd voor de vwd Cash Fund Awards 2018

Op 8 maart 2018 worden de vwd Cash Fund Awards uitgereikt. Dit evenement is een samenwerking tussen vwd group, Cash en The Asset en vindt plaats in Hotel Arena te Amsterdam.

15/09/2017

Nu beschikbaar: OBAM maandrapport augustus 2017

OBAM bleef in augustus achter bij de MSCI AC World NR, maar behoudt over de eerste zeven maanden haar voorsprong op de benchmark, volgens het meest recente maandrapport met daarin ook de marktontwikkelingen, de vooruitzichten en de positionering.

11/08/2017

Nu beschikbaar: OBAM maandrapport juli 2017

OBAM bleef in juli de benchmark MSCI AC World NR voor, volgens het meest recente maandrapport met daarin ook de marktontwikkelingen, de vooruitzichten en de positionering.

14/07/2017

Nu beschikbaar: OBAM maandrapport juni 2017

OBAM bleef in juni de benchmark MSCI AC World NR voor, volgens het meest recente maandrapport met daarin ook de marktontwikkelingen, de vooruitzichten en de positionering.

19/05/2017

Nu beschikbaar: OBAM maandrapport mei 2017

OBAM bleef in mei de benchmark MSCI AC World NR voor, volgens het meest recente maandrapport met daarin ook de marktontwikkelingen, de vooruitzichten en de positionering.

Wereldwijde aandelenmarkten nog altijd in de lift

Waarom is de volatiliteit zo laag?

BNP Paribas Asset Management wordt een Climate Bonds Partner

Dit programma promoot groene financieringen, onder meer via groene obligaties