Newsfeed

Nu beschikbaar: OBAM maandrapport november 2017

14/12/2017 -
OBAM daalde in november met 0,43% en bleef daarmee 0,02% achter bij de benchmark MSCI AC World NR (alle cijfers vóór kosten en in euro), volgens het meest recente maandrapport met daarin ook de marktontwikkelingen, de vooruitzichten en de positionering.

Sentiment op aandelenmarkten blijft positief, de wereldwijde aandelen index (MSCI AC World) heeft zelfs dit jaar nog elke maand een positief rendement laten zien in lokale valuta, wat een unieke reeks is. Aandelen blijven in het licht van de zeer lage rente het beste alternatief om geld naar toe te alloceren. Verder is de kans toegenomen dat Trump zijn belastingplannen er doorheen zou kunnen krijgen, welke naar verwachting per saldo een positief effect zal hebben op de economische groei en winstgevendheid van bedrijven.

Vooralsnog blijven de inflatieverwachtingen in Europa en de VS gematigd, waardoor dit geen negatieve factor voor aandelenmarkten is aangezien de rente daardoor niet te ver zal doorschieten.

Voor opkomende markten blijft de ontwikkeling van de dollar, rente en grondstofprijzen belangrijk. China heeft zich de laatste tijd van deze trend weten te ontkoppelen. De angst voor een snelle vertraging van de groei in China is afgenomen aangezien tot nu in China de transitie van een productie naar een meer service/diensten gedreven economie redelijk soepel verloopt.

Lees het volledige maandrapport of ga naar www.obam.nu

Over hetzelfde onderwerp:

25/01/2018

BNP Paribas Asset Management genomineerd voor de vwd Cash Fund Awards 2018

Op 8 maart 2018 worden de vwd Cash Fund Awards uitgereikt. Dit evenement is een samenwerking tussen vwd group, Cash en The Asset en vindt plaats in Hotel Arena te Amsterdam.

15/09/2017

Nu beschikbaar: OBAM maandrapport augustus 2017

OBAM bleef in augustus achter bij de MSCI AC World NR, maar behoudt over de eerste zeven maanden haar voorsprong op de benchmark, volgens het meest recente maandrapport met daarin ook de marktontwikkelingen, de vooruitzichten en de positionering.

11/08/2017

Nu beschikbaar: OBAM maandrapport juli 2017

OBAM bleef in juli de benchmark MSCI AC World NR voor, volgens het meest recente maandrapport met daarin ook de marktontwikkelingen, de vooruitzichten en de positionering.

14/07/2017

Nu beschikbaar: OBAM maandrapport juni 2017

OBAM bleef in juni de benchmark MSCI AC World NR voor, volgens het meest recente maandrapport met daarin ook de marktontwikkelingen, de vooruitzichten en de positionering.

19/05/2017

Nu beschikbaar: OBAM maandrapport mei 2017

OBAM bleef in mei de benchmark MSCI AC World NR voor, volgens het meest recente maandrapport met daarin ook de marktontwikkelingen, de vooruitzichten en de positionering.

Nu beschikbaar: OBAM maandrapport februari 2018