De duurzame belegger voor een wereld in verandering
communication_press_appointment_people_choice_magnifying_glass
  • Home
  • Beleggingsfonds OBAM NV gaat zelfstandig verder

Beleggingsfonds OBAM NV gaat zelfstandig verder

BNP Paribas Asset Management
 

BNP Paribas Asset Management en het beleggingsteam van BNP Paribas OBAM NV (“OBAM NV”) hebben overeenstemming bereikt over een voorgenomen verzelfstandiging van OBAM NV.

Wanneer dit proces afgerond is, zal OBAM NV, één van Nederlands langst beursgenoteerde beleggingsfondsen, gemanaged worden door een onafhankelijke beheermaatschappij waarvan de meerderheid van het aandelenkapitaal in handen is van het huidige beleggingsteam onder leiding van Sander Zondag. BNP Paribas Asset Management zal een minderheidsaandelenbelang in de beheermaatschappij behouden.

 

Het actieve, op de langere termijn gerichte en succesvolle beleggingsbeleid van OBAM NV zal door deze verzelfstandiging niet veranderen. Op dit moment maakt het beleggingsfonds OBAM NV deel uit van het fondsenpalet van BNP Paribas Asset Management, waarin vergelijkbare wereldwijde beleggingsproposities zijn opgenomen.

 

Sander Zondag, Chief Investment Officer OBAM NV:

“Wereldwijd actief op zoek naar hoogwaardige beleggingsmogelijkheden met een aantrekkelijk risico-rendementsprofiel en daarmee bovengemiddelde beleggingsresultaten behalen is onze missie. Deze missie blijft ongewijzigd, ook na de verzelfstandiging. Deze transactie stelt ons in staat beter gebruik te maken van onze huidige marktpositie en nieuwe commerciële mogelijkheden te verkennen.”

 

Guy Davies, Chief Investment Officer Fundamental Active Equities, BNP Paribas Asset Management:

“De verzelfstandiging van OBAM NV is onderdeel van ons beleid om de structuur van onze aandelen- beleggingsteams verder te stroomlijnen. Door ons belang in de beheermaatschappij zullen wij de toekomstige ontwikkeling van OBAM NV actief blijven ondersteunen.”

 

De transactie zal effectief worden nadat de vereiste goedkeuringen van de regelgevende autoriteiten zijn verkregen, naar verwachting in de loop van dit jaar. Tot dat moment blijft de huidige inbedding in de organisatie van BNP Paribas Asset Management onveranderd.

 

OVER BNP PARIBAS ASSET MANAGEMENT

BNP Paribas Asset Management is de vermogensbeheerspecialist van BNP Paribas, een van ‘s werelds meest
vooraanstaande spelers in de financiële sector. BNP Paribas Asset Management heeft EUR 416 miljard* aan
vermogen onder beheer per 30 september 2018 en biedt beleggers actief, passief en kwantitatief gemanagede
beleggingsoplossingen. Het uitgebreide aanbod dekt een breed scala aan beleggingscategorieën en regio’s af. BNP Paribas Asset Management telt meer dan 500 beleggingsprofessionals en meer dan 400 specialisten in de
klantendienst, die zich voor particulieren, bedrijven en institutionele beleggers in meer dan 30 landen inzetten.
Sinds 2002 is duurzaam en verantwoord beleggen een belangrijk speerpunt van onze activiteiten.

*557 miljard aan vermogen onder beheer en advies per 30 september 2018.

OVER BNP PARIBAS OBAM NV

OBAM NV is een open beleggingsfonds opgericht in 1936 en sinds 1954 genoteerd aan de effectenbeurs van Euronext Amsterdam. Het fonds belegt wereldwijd in hoogwaardige ondernemingen en beoogt een combinatie van kapitaalaangroei en inkomsten te realiseren. Risicospreiding is een belangrijke factor in het beleggingsbeleid, maar concentratie is mogelijk in zorgvuldig geselecteerde en hoog renderende ondernemingen, actief binnen aantrekkelijke industrietakken. Het fondsvermogen per ultimo 2018 bedraagt EUR 901 mln. De aandelen van het fonds zijn dagelijks verhandelbaar op de effectenbeurs van Euronext Amsterdam.

Meer informatie vindt u op obam.nl

Over hetzelfde onderwerp: