De duurzame belegger voor een wereld in verandering
BNP PARIBAS ASSET MANAGEMENT - Responsibility esg 1440x300
  • Home
  • BNP Paribas Asset Management wordt een Climate Bonds Partner

BNP Paribas Asset Management wordt een Climate Bonds Partner

Dernières actualités

BNP Paribas Asset Management
 

Dit programma promoot groene financieringen, onder meer via groene obligaties

BNP Paribas Asset Management heeft zich aangesloten bij het programma Climate Bonds Partner, een internationaal netwerk van partners die klimaatobligaties gebruiken om de investeringen snel naar een koolstofarme en klimaatbestendige economie te verschuiven. Die toetreding tot het programma onderstreept het engagement van BNPP AM om de ontwikkeling van groene financiering te steunen.

BNPP AM omarmt sinds lang de praktijken van duurzaam en verantwoord beleggen (Sustainable & Responsible Investment, kortweg SRI) en draagt actief bij aan de investeringen via groene obligaties.

De onderneming is een van de eerste ondertekenaars van de Principles for Responsible Investment (PRI) en is sinds 2003 lid van de Institutional Investors Group on Climate Change (IIGCC). Ze steunt de Montreal Carbon Pledge en ondertekende ook als een van de eersten de Paris Green Bonds Statement.

BNPP AM beheert nu bijna 1 miljard euro in groene obligaties. In 2017 zette de onderneming een wereldwijd fonds voor groene obligaties* in de markt. Ga naar onze blog Investors’ Corner voor artikelen over groene obligaties en andere SRI-thema’s.

Het partnerprogramma van het Climate Bonds Initiative brengt banken, institutionele beleggers, privé- en niet-gouvernementele organisaties en regeringen samen die willen bijdragen aan de groei van groene financieringen via de ontwikkeling van groene obligaties op sectoraal, nationaal en lokaal niveau.

*Parvest Green Bond is geregistreerd in Nederland