De vermogensbeheerder voor een wereld in verandering
BNP PARIBAS ASSET MANAGEMENT - TM Artificial Intelligence 1440x300
  • Home
  • Inspelen op het potentieel van technologieën die ons leven kunnen veranderen

Inspelen op het potentieel van technologieën die ons leven kunnen veranderen

Beleggingsstrategie

BNP Paribas Asset Management
 

Parvest Disruptive Technology: het eerste in een reeks nieuwe thematische fondsen

Disruptieve technologieën kunnen onze manier van leven ingrijpend veranderen – sommige hebben dat trouwens al gedaan. De efficiëntiewinsten en nieuwe producten en diensten waartoe zij kunnen leiden, kunnen gepaard gaan met sterke groei en aantrekkelijke beleggingskansen creëren. Op die kansen probeert het nieuwe mondiale aandelenfonds Parvest Disruptive Technology[1] van BNP Paribas Asset Management (BNPP AM) in te spelen.

Innovatieve technologie verandert de wereldeconomie. Denk maar aan mobiel internet, cloud computing, artificiële intelligentie (AI) en analyse van (big) data, automatisering en robotica, toegevoegde (TR) en virtuele realiteit (VR) en het internet der dingen. Die technologie komt tot uiting in trends zoals e-commerce, automatisering van huishoudelijke taken en zelfrijdende auto’s, maar ook in mobiel bankieren en de blockchain.

Parvest Disruptive Technology brengt bedrijven in kaart die technologische verandering mogelijk maken of die ervan profiteren. De beheerders baseren hun beslissingen op nauwgezet fundamenteel onderzoek en de environmental, social & governance-criteria (ESG) van BNPP AM, en waken onafgebroken over de risico’s.

Parvest Disruptive Technology is het eerste fonds in een reeks nieuwe thematische fondsen. Het wordt beheerd door ons ervaren team voor gespecialiseerde en thematische aandelenbeleggingen wereldwijd, dat in de VS is gevestigd en door een mondiaal netwerk van interne analisten wordt ondersteund.

De gevolgen van de technologische innovatie zijn merkbaar in tal van domeinen, niet alleen in de technologiesector zelf. Zij grijpt in op vele verschillende aspecten van ons dagelijkse leven en genereert heel wat interessante beleggingskansen. Met een portefeuille van deze aandelen kunnen beleggers op lange termijn wellicht een bovengemiddeld rendement genereren.

Fondsbeheerder Pam Hegarty

[1] Parvest Equity World Technology is geïntroduceerd in mei 2013 en op 16 november 2017 van naam gewijzigd in Parvest Disruptive Technology.

Over hetzelfde onderwerp:

BNP PARIBAS ASSET MANAGEMENT - Finance 4 1440x300
12/04/2017 5 min
BNP PARIBAS ASSET MANAGEMENT - Strategie Epargne 1400x300
08/02/2017 5 min