BNP PARIBAS ASSET MANAGEMENT - TM Artificial Intelligence 1440x300
Beleggingsstrategie, Fondsnieuws, Nieuws

Inspelen op het potentieel van technologieën die ons leven kunnen veranderen

30/11/2017 -

Parvest Disruptive Technology: het eerste in een reeks nieuwe thematische fondsen

Disruptieve technologieën kunnen onze manier van leven ingrijpend veranderen – sommige hebben dat trouwens al gedaan. De efficiëntiewinsten en nieuwe producten en diensten waartoe zij kunnen leiden, kunnen gepaard gaan met sterke groei en aantrekkelijke beleggingskansen creëren. Op die kansen probeert het nieuwe mondiale aandelenfonds Parvest Disruptive Technology[1] van BNP Paribas Asset Management (BNPP AM) in te spelen.

Innovatieve technologie verandert de wereldeconomie. Denk maar aan mobiel internet, cloud computing, artificiële intelligentie (AI) en analyse van (big) data, automatisering en robotica, toegevoegde (TR) en virtuele realiteit (VR) en het internet der dingen. Die technologie komt tot uiting in trends zoals e-commerce, automatisering van huishoudelijke taken en zelfrijdende auto’s, maar ook in mobiel bankieren en de blockchain.

Parvest Disruptive Technology brengt bedrijven in kaart die technologische verandering mogelijk maken of die ervan profiteren. De beheerders baseren hun beslissingen op nauwgezet fundamenteel onderzoek en de environmental, social & governance-criteria (ESG) van BNPP AM, en waken onafgebroken over de risico’s.

Parvest Disruptive Technology is het eerste fonds in een reeks nieuwe thematische fondsen. Het wordt beheerd door ons ervaren team voor gespecialiseerde en thematische aandelenbeleggingen wereldwijd, dat in de VS is gevestigd en door een mondiaal netwerk van interne analisten wordt ondersteund.

De gevolgen van de technologische innovatie zijn merkbaar in tal van domeinen, niet alleen in de technologiesector zelf. Zij grijpt in op vele verschillende aspecten van ons dagelijkse leven en genereert heel wat interessante beleggingskansen. Met een portefeuille van deze aandelen kunnen beleggers op lange termijn wellicht een bovengemiddeld rendement genereren.

Fondsbeheerder Pam Hegarty

[1] Parvest Equity World Technology is geïntroduceerd in mei 2013 en op 16 november 2017 van naam gewijzigd in Parvest Disruptive Technology.

Over hetzelfde onderwerp:
BNP PARIBAS ASSET MANAGEMENT - Finance 1 1440x300
13/06/2017

SAMENVATTING ASSETALLOCATIE • Centrale banken laten beleid ondanks tegenvallende inflatie ongemoeid • Is binnenlandse activiteit nu belangrijker voor de groei? • Nu gesloten: onderweging in aandelen uit de ontwikkelde landen • Overweging in vastgoed verschoven van Europa naar VS • Nu beëindigd: tactische short duration in Bunds en longpositie Gilts versus Bunds

BNP PARIBAS ASSET MANAGEMENT - Finance 4 1440x300
12/04/2017

Strategie: nu overwogen in obligaties uit de opkomende markten in lokale valuta’s

BNP PARIBAS ASSET MANAGEMENT - Strategie Epargne 1400x300
08/02/2017

Strategie: Politieke risico's en dreiging van protectionisme geven reden voor bezorgdheid

Nu beschikbaar: OBAM maandrapport – februari 2019