De vermogensbeheerder voor een wereld in verandering
OBAM_people_1440x300
  • Home
  • Nu beschikbaar: BNP Paribas OBAM N.V. 3e Kwartaalrapportage 2019

Nu beschikbaar: BNP Paribas OBAM N.V. 3e Kwartaalrapportage 2019

Beleggingsstrategie

BNP Paribas Asset Management
 

BNP Paribas OBAM N.V. steeg in het derde kwartaal met 6,16%, terwijl de benchmark MSCI AC World NR met 4,43% omhoog ging. Hiermee bleef het fonds de referentieindex met 1,73% voor (alle cijfers vóór kosten en in euro). Op netto basis was het rendement voor het fonds 6,02%.

  • In de Verenigde Staten toonden de economische gegevens die in juli werden gepubliceerd een wisselend beeld, waardoor de op 31 juli aangekondigde renteverlaging door de Fed gemengde reacties opriep.
  • In de economische voorspellingen die zij op 10 juli heeft gedaan, voorspelde de Europese Commissie een meer gematigde groei voor de tweede helft van het jaar welke naar verwachting op 1,2% voor 2019 en 1,4% voor 2020 zal uitkomen voor de eurozone.
  • De Bank of Japan (BoJ) publiceerde haar driemaandelijkse Tankan-enquête op 1 juli. Het toonde aan dat het vertrouwen van grote productiebedrijven in het begin van de tweede helft van het jaar was afgenomen, met name in sectoren die aan buitenlandse vraag waren blootgesteld. De activiteit houdt nog steeds goed stand in de diensten (zoals te zien in de stijging van de index in juni), maar de vooruitzichten zijn minder bemoedigend.
  • In China steeg het BBP in het tweede kwartaal op jaarbasis met 6,2% (na 6,4% in het eerste kwartaal) in het langzaamste tempo sinds 1992.
  • Beleggers in aandelen bleven zich in het begin van het kwartaal concentreren op de taal van de centrale banken.

Lees het volledige kwartaalrapport of ga naar www.obam.nl. Hier vindt u ook alle overige kwartaalrapporten.

Over hetzelfde onderwerp: