De vermogensbeheerder voor een wereld in verandering
OBAM_people_1440x300
  • Home
  • Nu beschikbaar: BNP Paribas OBAM N.V. maandrapport mei 2020

Nu beschikbaar: BNP Paribas OBAM N.V. maandrapport mei 2020

Investment strategy

BNP Paribas Asset Management
 

BNP Paribas OBAM N.V. steeg in mei met 4,17%, terwijl de benchmark MSCI AC World NR met 2,75% omhoog ging. Hiermee bleef het fonds de referentieindex met 142bp* voor (alle cijfers vóór kosten en in euro). Op netto basis was het rendement voor het fonds 4,11%.

  • Door de vertraging van de pandemie konden in mei in veel landen de inperkingsmaatregelen worden afgeschaft. Maar de epidemie is nog niet onder controle: het aantal infecties bleef eind mei toenemen tot meer dan 6,2 miljoen en sommige landen werden nieuwe epicentra. De dagelijkse toename van het aantal sterfgevallen neemt echter af. Hoewel het erop lijkt dat de terugkeer naar de normaliteit waarschijnlijk zeer geleidelijk zal verlopen aangezien er beperkingen zullen blijven gelden in verschillende sectoren, is het gebrek aan tekenen van nieuwe COVID-19-uitbraken geruststellend.
  • In de VS kregen de officiële verklaringen van de Federal Reserve een iets voorzichtiger toon als gevolg van de scherpe daling van de economische indicatoren.
  • De voorzichtige diagnose van Philip Lane en Christine Lagarde van de economische situatie in de eurozone (“BBP zal in 2020 waarschijnlijk met 8% -12% krimpen”) en de notulen van de vergadering van de ECB in april suggereren aanvullende maatregelen.
  • Het Japanse bbp kromp in het eerste kwartaal met 0,9%, waardoor het land in een recessie belandde na een daling van 1,9% in het vierde kwartaal van 2019, toen de particuliere consumptie werd getroffen door de btw-verhoging op 1 oktober.
  • In China heeft het Nationale Volkscongres, gezien de onzekere economische en handelsvooruitzichten, geen groeidoelstelling voor het BBP vastgesteld.
  • De opwaartse trend in aandelen die in april begon, werd in mei bevestigd, ondanks enige winstnemingen en een aarzelend begin van de maand.

Lees het volledige maandrapport of ga naar www.obam.nl. Hier vindt u ook alle overige maandrapporten