OBAM_people_1440x300
Beleggingsstrategie, Nieuws

Nu beschikbaar: OBAM maandrapport – april 2019

13/05/2019 -

BNP Paribas OBAM N.V. steeg in april met 4,99%, terwijl de benchmark MSCI AC World NR met 3,58% omhoog ging. Hiermee bleef het fonds de referentie index 1,42% voor (alle cijfers vóór kosten en in euro).

  • Het IMF verlaagde in april zijn groeiprognose voor de wereldeconomie voor 2019 verder, van 3,6% naar 3,3%, terwijl diverse conjunctuurindicatoren juist beter dan verwacht waren.
  • In maart veerden in de Verenigde Staten de detailhandelsomzet (+1,6%) en de particuliere consumptie (+0,9%) sterk op. Deze positieve cijfers aan het einde van het eerste kwartaal compenseerden het
    tegenvallende beeld dat uit de analyse van de bbp-groei naar voren kwam.
  • In de eurozone bleven de inkoopmanagersindices (PMI’s) opnieuw achter bij de verwachtingen. De voorlopige samengestelde PMI voor de verwerkende industrie en de dienstensector daalde in april tot 51,3 de laagste stand in drie maanden, en naderde hiermee het laagste niveau sinds 2014. Het bbp liet in het eerste kwartaal niettemin een herstel zien. De stijging van 0,4% (kwartaal op kwartaal) weerspiegelt de verbeterde productie- en consumptiecijfers en de gestage daling van de werkloosheid (tot 7,7% in maart, het laagste percentage sinds september 2008).
  • In Japan zette het beleidscomité van de centrale bank (Bank of Japan – BoJ) op zijn vergadering van 25 april een nieuwe stap in de communicatie over het voornemen om de huidige uitzonderlijk lage korte en lange rentes minstens tot het voorjaar van 2020 te handhaven.
  • De aandelenmarkten trokken in april de opgaande lijn door. De MSCI AC World (in USD) sloot de maand 3,2% hoger af; dit was een geringe versnelling ten opzichte van maart. Hierdoor kwam de index weer boven het niveau van begin oktober en werden alle verliezen van het vierde kwartaal goedgemaakt.

Lees het volledige maandrapport of ga naar www.obam.nl. Hier vindt u ook alle overige maandrapporten.

Over hetzelfde onderwerp:
communication_press_appointment_people_choice_magnifying_glass
25/01/2019

BNP Paribas Asset Management en het beleggingsteam van BNP Paribas OBAM NV (“OBAM NV”) hebben overeenstemming bereikt over een voorgenomen verzelfstandiging van OBAM NV.

BNP PARIBAS ASSET MANAGEMENT - TM Artificial Intelligence 1440x300
30/11/2017

Parvest Disruptive Technology: het eerste in een reeks nieuwe thematische fondsen

BNP PARIBAS ASSET MANAGEMENT - Finance 1 1440x300
13/06/2017

SAMENVATTING ASSETALLOCATIE • Centrale banken laten beleid ondanks tegenvallende inflatie ongemoeid • Is binnenlandse activiteit nu belangrijker voor de groei? • Nu gesloten: onderweging in aandelen uit de ontwikkelde landen • Overweging in vastgoed verschoven van Europa naar VS • Nu beëindigd: tactische short duration in Bunds en longpositie Gilts versus Bunds

Nu beschikbaar: OBAM 1e Kwartaalrapportage 2019