De vermogensbeheerder voor een wereld in verandering
OBAM_people_1440x300
  • Home
  • Nu beschikbaar: OBAM maandrapport – augustus 2019

Nu beschikbaar: OBAM maandrapport – augustus 2019

Beleggingsstrategie

BNP Paribas Asset Management
 

BNP Paribas OBAM N.V. daalde in augustus met 1,32%, terwijl de benchmark MSCI AC World NR met 1,29% omlaag ging. Hiermee bleef het fonds 3bp* achter bij de referentieindex  (alle cijfers vóór kosten en in euro). *bp: basis punten

  • In de Verenigde Staten bleven de economische cijfers de afgelopen weken bemoedigend, in overeenstemming met de nog steeds solide binnenlandse vraag. Het vertrouwen van consumenten en kleine bedrijven is verbeterd. De arbeidsmarkt bleef solide waarbij het aantal nieuwe banen zich herstelde in juni en juli na een lichte dip in mei. De belangrijkste teleurstellingen kwamen van sectoren die blootgesteld zijn aan de gevolgen van het handelsconflict met China en de vertraging van de wereldwijde vraag.
  • Voor de eurozone als geheel waren de economische data in augustus, na een beperkte bbp-groei van 0,2% in het tweede kwartaal, iets bemoedigender.
  • In Japan overtrof de bbp-groei in het tweede kwartaal de verwachtingen. Deze liet 1,8% groei op jaarbasis zien (na 2,8% in het eerste kwartaal) dankzij een solide binnenlandse vraag.
  • In opkomende markten wezen juli PMI-enquêtes op een stabilisatie van de productie en zelfs een herstel van de diensten. Chinese cijfers verslechterden; industriële productie, investeringen en detailhandelsverkopen vertraagden in juli na een sterke versnelling in juni.

Lees het volledige maandrapport of ga naar www.obam.nl. Hier vindt u ook alle overige maandrapporten

Over hetzelfde onderwerp: