De vermogensbeheerder voor een wereld in verandering
OBAM_people_1440x300

Nu beschikbaar: OBAM maandrapport – december 2019

Beleggingsstrategie

BNP Paribas Asset Management
 

BNP Paribas OBAM N.V. steeg in december met 1,30%, terwijl de benchmark MSCI AC World NR met 1,69% omhoog ging.
Hiermee bleef het fonds 38bp* achter bij de referentieindex (alle cijfers vóór kosten en in euro). Op netto basis was het rendement voor het fonds 1,26%.

  • In de VS wijzen de beschikbare data, na een groei van het bbp van 2,1% (op jaarbasis) in het derde kwartaal, op een groei van 2,3% in het vierde kwartaal.
  • In de eurozone is de nog fragiele verbetering van de bedrijfsenquêtes voortgezet. Volgens de voorlopige schatting bedroeg de samengestelde PMI (enquête van de inkoopmanagers) in december voor de derde maand op rij 50,6, een niveau dat historisch kan worden geassocieerd met een lage bbp-groei (0,1% na 0,2% in Q3).
  • In Japan was de groei van het bbp in het derde kwartaal aanzienlijk hoger herzien dan de aanvankelijke schatting. Het bedraagt 1,8% op jaarbasis (na 2% in het tweede kwartaal).
  • In China keerde de productie-PMI voor Caixin / Markit terug naar het hoogste niveau sinds december 2016 op 51,8 in november (versus 49,4 in juni).
  • De eerste handelssessies in december werden gekenmerkt door grillige bewegingen in aandelen na nieuwe waarschuwingen over de wereldhandel.

Lees het volledige maandrapport of ga naar www.obam.nl. Hier vindt u ook alle overige maandrapporten

Over hetzelfde onderwerp: