OBAM_people_1440x300
Beleggingsstrategie, Nieuws

Nu beschikbaar: OBAM maandrapport – februari 2019

15/03/2019 -

BNP Paribas OBAM N.V. steeg in februari met 3,05%, terwijl de benchmark MSCI AC World NR met 3,46% omhoog ging (alle cijfers vóór kosten en in euro).

  • De wereldwijde economische omgeving is niet verbeterd, maar is ook niet zo zorgwekkend dat we op korte termijn voor een recessie hoeven te vrezen.
  • In de Verenigde Staten bedroeg de bbp-groei in het vierde kwartaal geannualiseerd 2,6 % waarmee de gemiddelde groei in 2018 op 2,9% uitkomt, vergeleken met 2,2 % in 2017.
  • In de eurozone bleven de economische indicatoren in februari gemengd: de indicator van het economisch sentiment (ESI) van de Europese Commissie stabiliseerde zich op een dieptepunt sinds november 2016 en de samengestelde inkoopmanagersindex (PMI) van de verwerkende industrie en de dienstensector steeg licht tot 51,4 (voorlopige schatting), een niveau dat doorgaans op een zwakke bbp-groei wijst.
  • De bbp-groei van Japan ging in 2018 sterk op en neer. Na een krimp van 2,6% geannualiseerd in het derde kwartaal, leefde de groei in het vierde kwartaal weer op waarmee de gemiddelde groei voor 2018 op 0,7% uitkwam.
  • In de toonaangevende opkomende economieën wijzen de voorlopende indicatoren van de OESO op een kwakkelende groei in Rusland en in de Chinese verwerkende industrie.
  • Aandelen bleven ook in februari wereldwijd stijgen (+2,5% voor de index MSCI AC World in Amerikaanse dollar), maar in een minder snel tempo dan in januari.

 

Lees het volledige maandrapport of ga naar www.obam.nl. Hier vindt u ook alle overige maandrapporten.

Over hetzelfde onderwerp:
communication_press_appointment_people_choice_magnifying_glass
25/01/2019

BNP Paribas Asset Management en het beleggingsteam van BNP Paribas OBAM NV (“OBAM NV”) hebben overeenstemming bereikt over een voorgenomen verzelfstandiging van OBAM NV.

Nu beschikbaar: OBAM maandrapport – januari 2019

Duurzaamheid: in het hart van onze strategie

In een snel veranderende wereld willen wij gericht en op de lange termijn duurzame beleggingsrendementen voor onze cliënten realiseren.