De vermogensbeheerder voor een wereld in verandering
OBAM_people_1440x300
  • Home
  • Nu beschikbaar: OBAM maandrapport – februari 2020

Nu beschikbaar: OBAM maandrapport – februari 2020

Beleggingsstrategie

BNP Paribas Asset Management
 

BNP Paribas OBAM N.V. daalde in februari met 7,15%, terwijl de benchmark MSCI AC World NR met 7,26% omlaag ging. Hiermee bleef het fonds de referentieindex met 11bp* voor (alle cijfers vóór kosten en in euro). Op netto basis was het rendement voor het fonds -7,19%.

  • In de Verenigde Staten werd de groei van het bbp bevestigd van 2,1% op jaarbasis voor het vierde kwartaal 2019.
  • In de eurozone bedroeg de samenstelling van de PMI (Purchasing Managers Survey ofwel productie en diensten) volgens de voorlopige schatting 51,6 in februari, een hoogste punt in zes maanden en een niveau dat kan worden geassocieerd met een groei van 0,2% per kwartaal van het bbp (na 0,1% in Q4).
  • In Japan viel de eerste schatting van de groei in het vierde kwartaal onder de verwachtingen. De krimp op jaarbasis van 6,3%, na een stijging van 0,5% in het derde kwartaal, weerspiegelt de daling in oktober na de stijging van het btw-tarief.
  • In China worden de economische data in het algemeen in februari verstoord door het Chinese nieuwjaar. Dit jaar is een heel ander fenomeen aan het werk. Het coronavirus, officieel erkend door de autoriteiten op 21 januari, heeft geleid tot talloze bedrijfsbeëindigingen. De in februari gepubliceerde indicatoren geven waarschijnlijk niet volledig de vertraging van de activiteit weer. De officiële PMI gepubliceerd door het National Bureau of Statistics was 35,7 in februari voor de verwerkende sector (na 50 in januari).
  • Nieuwsupdates over de Covid-19-epidemie waren een belangrijke reden voor marktbewegingen in februari.

Lees het volledige maandrapport of ga naar www.obam.nl. Hier vindt u ook alle overige maandrapporten

Over hetzelfde onderwerp: