OBAM_people_1440x300
Beleggingsstrategie, Nieuws

Nu beschikbaar: OBAM maandrapport – maart 2019

10/04/2019 -

BNP Paribas OBAM N.V. steeg in maart met 3,99%, terwijl de benchmark MSCI AC World NR met 2,69% omhoog ging. Hiermee bleef het fonds de referentie index 1,30% voor (alle cijfers vóór kosten en in euro).

  • De bedrijfsindicatoren bleven tegenvallen en steeds meer groeiverwachtingen werden naar beneden bijgesteld. Dat heeft de verwachtingen voor de wereldwijde economie bij een aantal marktpartijen gedrukt.
  • In de Verenigde Staten kwam de geannualiseerde bbp-groei in het vierde kwartaal van 2018 uit op 2,2% en op basis van de beschikbare cijfers kan de groei in het eerste kwartaal van dit jaar onder de 2% duiken.
  • In de eurozone laat de verwachte verbetering van de bedrijfsindicatoren op zich wachten. Volgens de voorlopige schatting viel de samengestelde inkoopmanagersindex (PMI) van de verwerkende industrie en de dienstensector in maart naar 51,3 terug, een niveau dat net als in het vierde kwartaal van 2018 een bbp-groei van 0,2% doet voorspellen.
  • In Japan leefde het bbp in het vierde kwartaal wat sterker op dan eerder verwacht (jaar op jaar +1,9% na een krimp van 2,4% in het afgelopen kwartaal), maar de consumptie maakte nagenoeg pas op de plaats. De vertragende wereldwijde vraag drukt de Japanse verwerkende industrie.
  • In maart hielden de beurzen wereldwijd vrij goed stand, al waren er veel meer ups-en-downs dan in januari en februari. De index MSCI AC World (in USD) bewoog op 21 maart opnieuw naar zijn hoogste niveau sinds 8 oktober en eindigde de maand 1,0% hoger.
  • In de opkomende markten viel de winst wat lager uit (+0,7% voor de index MSCI Emerging in USD) door problemen op de Latijns-Amerikaanse beurzen.
  • Dat de olieprijzen bleven stijgen (+5,1% tot 60 USD in maart voor een vat WTI) volstond niet voor een herstel van deze aandelen.
  • Een aantal valuta’s (Argentijnse peso, Chileense peso, Braziliaanse real) gaf terrein prijs tegenover de Amerikaanse dollar.

 

Lees het volledige maandrapport of ga naar www.obam.nl. Hier vindt u ook alle overige maandrapporten.

Over hetzelfde onderwerp:
communication_press_appointment_people_choice_magnifying_glass
25/01/2019

BNP Paribas Asset Management en het beleggingsteam van BNP Paribas OBAM NV (“OBAM NV”) hebben overeenstemming bereikt over een voorgenomen verzelfstandiging van OBAM NV.

Duurzaamheid: in het hart van onze strategie

In een snel veranderende wereld willen wij gericht en op de lange termijn duurzame beleggingsrendementen voor onze cliënten realiseren.

Nu beschikbaar: OBAM 1e Kwartaalrapportage 2019