Nieuws

Nu beschikbaar: OBAM rapport – juli 2018

16/08/2018 -
BNP Paribas OBAM N.V. steeg in juli met 3,11% terwijl de benchmark (MSCI AC World NR) met 2,79% omhoog ging. Hiermee bleef het fonds de referentie index 0,32% voor (alle cijfers vóór kosten en in euro), volgens het meest recente maandrapport met daarin ook de marktontwikkelingen, de vooruitzichten en de positionering.
Samenvatting:

In de VS kwam de bbp-groei in het tweede kwartaal uit op 4,1%, d.w.z. het hoogste tempo sinds het derde kwartaal van 2014.

In de eurozone viel de groei in het tweede kwartaal tegen met een bbp-groei van slechts 0,3% en bedrijfsindicatoren die zich stabiliseren na een daling in maart, maar die er amper in slagen om duurzaam op te leven. Volgens een eerste schatting viel de samengestelde inkoopmanagersindex (PMI) van de verwerkende industrie en de dienstensector in juli licht terug (van 54,9 in juni naar 54,3).

In Japan bleek begin juli uit de peiling van de conjunctuur (Tankan) van de Bank of Japan (BoJ) dat de activiteit stagneerde bij grote industriële bedrijven die gevoeliger zijn voor de ontwikkelingen in de wereldhandel. In juli daalde de PMI-index van de verwerkende industrie naar zijn laagste niveau in 20 maanden. De inflatie valt nog altijd tegen: zonder vers voedsel en energie kwam die in juni geannualiseerd uit op slechts 0,2%, het laatste niveau sinds oktober vorig jaar.

In juli waren de beleggers alweer meer geïnteresseerd in politieke dan louter economische factoren. Net als in de afgelopen maanden hebben de verklaringen uit Washington en de vele reacties van de handelspartners van de Verenigde Staten de toon gezet op de financiële markten.

Lees het volledige maandrapport of ga naar www.obam.nu. Hier vindt u ook alle overige maandrapporten.

Over hetzelfde onderwerp:

Investing for tomorrow: applying ESG principles to emerging market debt

There is no longer just a single EM group, with poor countries converging to industrialized status slowly and surely over time, and advanced emerging markets graduating to developed countries. With a deeply skilled ESG research team, we have amassed the data and monitoring capabilities to tailor and craft a unique approach suited to the nuances and dynamic realities of emerging markets. The novelty of our approach is that instead of inclusion lists or exclusion lists, we use our composite score on each of the 90 EM countries to determine position sizing for investments in our portfolios. We must look to the future and take a stand on the implications of our enterprise and the long-term viability of our holdings.