BNP PARIBAS ASSET MANAGEMENT - Home fund selector 1440x300

BNP Paribas Asset Management

De vermogensbeheerder voor een wereld
in verandering

Over ons
05/12/2018

Beleggingsvisie voor 2019: een nieuw regime

Lees onze visie op de markten en de economie en de vooruitzichten voor diverse beleggingsklassen

02/07/2018

The dove in the dots: paving the way for a US inflation overshoot

Does the FOMC hope that with only moderate policy tightening, it can eventually succeed in returning US inflation to objective after an overshoot?  

22/06/2018

Goldi who? The prospects for risk asset outperformance in 2018

Hopes were so high. At the start of the year, the ‘Goldilocks’ environment — characterised by above-trend global growth, contained inflation, and moderate volatility — looked set to continue, if not quite as strongly, in 2018.

21/06/2018

Political manoeuvres and the implications for investors

Taking a closer look at how the tariff cards may play out and which markets may suffer the most should things get nasty

06/02/2019

Maandrapport assetallocatie – februari 2019

SAMENVATTING: Het draait allemaal om groei De markten waren de afgelopen tijd heel volatiel. Eind vorig jaar prijsden beleggers de negatieve aannames voor de economische groei in, waarna meer recent een sterk herstel van risicovolle beleggingen inzette. Is veel slecht nieuws al ingeprijsd? De macrocijfers waren de laatste tijd zwak, maar op het eerste gezicht is de daling van risicovolle beleggingen eind vorig jaar te ver doorgeschoten. Omdat de consensusverwachtingen voor de winst per aandeel fors zijn verlaagd, lag de lat voor een koersherstel dan ook laag. Schieten centrale banken te hulp? Dankzij mild commentaar van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed) en hernieuwde stimulering in China zijn de markten recent in rustiger vaarwater gekomen. Nu op de middellange termijn kwantitatieve verkrapping in het verschiet ligt, is volgens ons de verwachting dat centrale banken de markten nog veel langer blijven steunen, misplaatst. Bedrijfswinsten worden cruciale factor In dit nieuwe regime zien we slechts beperkte ruimte voor betere waarderingsratio’s. Positieve marktimpulsen zullen dan ook van de bedrijfswinsten moeten komen. Neerwaartse risico’s zijn nog steeds aanwezig We bevinden ons in een atypische laatcyclische fase, waarbij de risico’s rond ons economisch basisscenario nog steeds in negatieve richting neigen, niet in de laatste plaats.

25/01/2019

Beleggingsfonds OBAM NV gaat zelfstandig verder

BNP Paribas Asset Management en het beleggingsteam van BNP Paribas OBAM NV (“OBAM NV”) hebben overeenstemming bereikt over een voorgenomen verzelfstandiging van OBAM NV.

11/01/2019

Kwartaalrapport Assetallocatie

Centrale banken schakelen over naar nieuw regime

10/10/2018

Kwartaalrapport Assetallocatie

Alles goed en wel, maar markten onderschatten risico's

10/09/2018

Maandrapport Assetallocatie – 6 september 2018

Aandelen deden het in de VS opnieuw beter dan in onder meer de eurozone en de opkomende markten. Dit weerspiegelt voor een deel het verschil in economische groei: de Amerikaanse economie groeit sterk, gesteund door het expansieve begrotingsbeleid en de terughoudende opstelling van de Federal Reserve, terwijl de groei in de eurozone en de opkomende markten verhoudingsgewijs zwakker is. Het verschil reikt echter verder dan de snellere economische groei. De aandelenrally in de VS wordt geleid door de IT-sector, die sinds 2016 goed is voor 20% - 50% van het aandelenrendement in de VS. Diverse ratio’s duiden erop dat de rally zijn grenzen lijkt te bereiken. Een andere opmerkelijke ontwikkeling in augustus betrof de hernieuwde spanningen in de opkomende markten. De economische stress in Turkije, zwakkere groei in China, handelsfricties tussen China en de VS en sterkere dollar drukten de koersen in de opkomende markten. De opkomende markten bieden volgens ons waarde, maar de factoren om deze waarde te ontsluiten – een zwakkere dollar, agressieve stimulering in China en nieuwe handelsbesprekingen tussen de VS en China – zijn nog niet aanwezig. De vooruitzichten voor beleggingen in de opkomende markten zijn verslechterd; protectionisme en de krappere liquiditeit vertroebelen de perspectieven voor de langere termijn.

TM_dutch_index_fund_600x360

Belegt u graag in een aandelenfonds met eigenschappen waar u volmondig ‘ja’ tegen kunt zeggen?

Ontdek ons nieuwe Nederlandse ESG aandelenfonds BNP Paribas ESG Netherlands Index Fund

In the spotlight

MOZ_lightbulb-580x580

Duurzaam en verantwoord beleggen

Duurzaam beleggen in de toekomst

European_Equities_580x580

Europese aandelen

Overweging Europese aandelen

MOZ_AM_P1802031_EMD_CAMPAIGN_580x580.png

Obligaties opkomende markten

Het hoe en waarom van investeren in EMD