BNP PARIBAS ASSET MANAGEMENT - Home fund selector 1440x300

BNP Paribas Asset Management

De vermogensbeheerder voor een wereld
in verandering

Over ons
05/12/2018

Beleggingsvisie voor 2019: een nieuw regime

Lees onze visie op de markten en de economie en de vooruitzichten voor diverse beleggingsklassen

02/07/2018

The dove in the dots: paving the way for a US inflation overshoot

Does the FOMC hope that with only moderate policy tightening, it can eventually succeed in returning US inflation to objective after an overshoot?  

22/06/2018

Goldi who? The prospects for risk asset outperformance in 2018

Hopes were so high. At the start of the year, the ‘Goldilocks’ environment — characterised by above-trend global growth, contained inflation, and moderate volatility — looked set to continue, if not quite as strongly, in 2018.

21/06/2018

Political manoeuvres and the implications for investors

Taking a closer look at how the tariff cards may play out and which markets may suffer the most should things get nasty

13/12/2018

Vervroegde beurssluiting op 24 en 31 december 2018

Op 24 en 31 december sluit Euronext Amsterdam eerder dan gebruikelijk, namelijk om 14.00 uur. Dit betekent dat orders voor onze fondsen die genoteerd zijn aan deze beurs vóór 13.30 uur ingelegd dienen te worden.

16/11/2018

Maandrapport Assetallocatie – November 2018

Oktober leek in veel opzichten een herhaling van februari: de aandelenkoersen daalden sterk, de volatiliteit van aandelen schoot omhoog en de bewegingen in overige beleggingsklassen, waaronder opkomende valuta’s en spreadproducten, bleven beperkt. Een van de belangrijkste redenen voor de aandelencorrectie was de hogere rente op Amerikaanse staatsobligaties (US Treasuries – UST’s). Volgens ons is dit een structurele ontwikkeling. Ten eerste lijken UST’s de jarenlange neerwaartse rentespiraal te hebben doorbroken. Ten tweede was de reële rente hierbij de drijvende kracht. Dit weerspiegelde zowel de kwantitatieve verruiming als de sterke economische groei. Fundamentals vormen een verklaring voor de hogere rente. De verkoopgolf van aandelen was echter moeilijker te voorspellen. In dergelijke omstandigheden moeten we afgaan op onze indicatoren van de marktdynamiek. Deze gaven aan dat de aandelenmarkt in september gevoelig as voor een correctie.

10/10/2018

Kwartaalrapport Assetallocatie

Alles goed en wel, maar markten onderschatten risico's

10/09/2018

Maandrapport Assetallocatie – 6 september 2018

Aandelen deden het in de VS opnieuw beter dan in onder meer de eurozone en de opkomende markten. Dit weerspiegelt voor een deel het verschil in economische groei: de Amerikaanse economie groeit sterk, gesteund door het expansieve begrotingsbeleid en de terughoudende opstelling van de Federal Reserve, terwijl de groei in de eurozone en de opkomende markten verhoudingsgewijs zwakker is. Het verschil reikt echter verder dan de snellere economische groei. De aandelenrally in de VS wordt geleid door de IT-sector, die sinds 2016 goed is voor 20% - 50% van het aandelenrendement in de VS. Diverse ratio’s duiden erop dat de rally zijn grenzen lijkt te bereiken. Een andere opmerkelijke ontwikkeling in augustus betrof de hernieuwde spanningen in de opkomende markten. De economische stress in Turkije, zwakkere groei in China, handelsfricties tussen China en de VS en sterkere dollar drukten de koersen in de opkomende markten. De opkomende markten bieden volgens ons waarde, maar de factoren om deze waarde te ontsluiten – een zwakkere dollar, agressieve stimulering in China en nieuwe handelsbesprekingen tussen de VS en China – zijn nog niet aanwezig. De vooruitzichten voor beleggingen in de opkomende markten zijn verslechterd; protectionisme en de krappere liquiditeit vertroebelen de perspectieven voor de langere termijn.

11/07/2018

Kwartaalrapport assetallocatie – Juli 2018

De markten kunnen nu in kalmer vaarwater komen; deze thema’s kunnen voor een kentering zorgen

TM_dutch_index_fund_600x360

Belegt u graag in een aandelenfonds met eigenschappen waar u volmondig ‘ja’ tegen kunt zeggen?

Ontdek ons nieuwe Nederlandse ESG aandelenfonds BNP Paribas ESG Netherlands Index Fund

In the spotlight

MOZ_lightbulb-580x580

Duurzaam en verantwoord beleggen

Duurzaam beleggen in de toekomst

European_Equities_580x580

Europese aandelen

Overweging Europese aandelen

MOZ_AM_P1802031_EMD_CAMPAIGN_580x580.png

Obligaties opkomende markten

Het hoe en waarom van investeren in EMD