De vermogensbeheerder voor een wereld in verandering
Home_corporate_1440x300
  • Home
  • BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas Asset Management

 

De vermogensbeheerder voor een wereld in verandering

Een wereld in verandering biedt veel kansen, maar ook uitdagingen waardoor we sterker worden en onze ambitie, visie en wilskracht kunnen testen.

Het wereldwijde economische en financiële systeem is nog nooit zo onderling verbonden geweest. Nieuwe technologieën veranderen de manier waarop we met elkaar omgaan en de beslissingen die we nemen. Niemand ontkomt aan de digitale revolutie. Talrijk zijn de ingewikkelde vraagstukken die van invloed zijn op de manier waarop we onderling en met onze klanten samenwerken en die onze gangbare meningen en waarden veranderen. Hierdoor evolueren ook de doelen van onze klanten die de allocatie en het beheer van hun beleggingen aan ons toevertrouwen. Meer dan ooit verwachten klanten dat wij oplossingen voorstellen die aan hun specifieke eisen beantwoorden; oplossingen die beter op veranderingen inspelen, die inzicht bieden in een complex mozaïek van informatie en die verantwoord en transparant zijn. En zij hebben gelijk.

Wij verwelkomen deze veranderingen omdat we hiermee voor iedereen een verschil kunnen maken. Het is onze verantwoordelijkheid om duurzame waarde te bieden aan klanten die op onze steun rekenen om hun doelen te bereiken. Ons voorstel is eenvoudig en sterk – en hierop rust de ambitie van dit bedrijf om toonaangevende beleggingsoplossingen van hoge kwaliteit te bieden aan particulieren, bedrijven en institutionele beleggers.

Om dit te bereiken, beheren we wereldwijd het vermogen van onze klanten. Wij houden nauw contact met onze klanten opdat wij hun wensen beter begrijpen en altijd in hun beste belang handelen. Wij beheren het vermogen van onze klanten zonder vooringenomen mening. We blijven trouw aan onze overtuigingen en dichtbij de beleggingen van onze klanten. Beleggen is voorbereiden op een betere toekomst. Onze samenwerking met de klanten leidt tot een betere wereld, niet alleen tot betere financiële resultaten. Daarom kiezen we voor verantwoord beleggen, met het oog op de wereld.

Alleen een bedrijf waar mensen samenwerken, kan inspelen op deze wereld in verandering. Wij zijn de optelsom van onze medewerkers – een bedrijf van boeiende mensen met elk een boeiende achtergrond. We appreciëren de tegendraadse, onafhankelijke denkers die – dankzij vertrouwen, integriteit en hard werken – innovatieve, relevante en duurzame beleggingsoplossingen ontwikkelen en implementeren. We zijn een bedrijf dat sterk resultaatgericht is, waar verwachtingen hoog gespannen zijn en succes een eerlijke beloning vindt en aansluit bij de doelen van onze klanten. We zijn een bedrijf dat initiatief op prijs stelt en waar alom rekenschap wordt afgelegd. En ten slotte zijn we een bedrijf waar elke medewerker begrijpt hoe hij/zij echt een verschil kan maken in het leven van duizenden mensen die elke dag van onze beleggingsbeslissingen afhankelijk zijn. Daarom ligt beleggen ons zo na aan het hart.

In een oogopslag

• BNP Paribas Asset Management is de vermogensbeheerspecialist van BNP Paribas, een van ‘s werelds meest vooraanstaande spelers in de financiële sector.
• BNP Paribas Asset Management heeft EUR 428 miljard (1) aan vermogen onder beheer per 31 maart 2020 en biedt beleggers actief, passief en kwantitatief gemanagede beleggingsoplossingen.
• BNP Paribas Asset Management telt meer dan 500 beleggingsprofessionals en zo’n 500 specialisten in de klantendienst, die zich voor particulieren, bedrijven en institutionele beleggers inzetten.
• Meer dan 3000 (2) medewerkers aanwezig in 36 landen over de hele wereld (Europa inclusief Scandinavië, Azië-Pacific, Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Oost-Europa, Midden-Oosten en Afrika).
• Een belangrijke speler in duurzaam en verantwoord beleggen sinds 2002.
• Per 31 december 2019, beheren wij EUR 278 miljard aan vermogen waarbij een ESG analyse is geïntegreerd.
• Gesteund door BNP Paribas Group, een van de hoogst gewaardeerde banken ter wereld (A+) (3)
(1) met EUR 553 miljard aan vermogen onder beheer en advies
(2) Inclusief joint ventures
(3) BNP Paribas Group classificatie : A+ volgens Standard & Poor’s (per 23 april 2020)